Потпредседник Лутовац примио представнике Крени Промени

Потпредседник Народне скупштине др Зоран Лутовац састао се са представницима независне заједнице Крени-Промени, са којима је разговарао о народној иницијативи о забрани истраживања и ископавања литијума и бора, коју је потписало преко 38 хиљада грађана, а која би требало да се нађе на дневном реду једне од наредних седница Народне скупштине.
Потпредседник Лутовац је нагласио да данашњи састанак и на симболичан начин треба да покаже да је Народна скупштина у правом смислу речи народна, да су посланици у правом смислу речи заступници својих гађана и да сви имају нешто заједничко, а то је заштита јавног интереса.

„ Народни посланици и Народна скупштина, као институција, морају да воде рачуна о томе шта мисле њени грађани, али и активисти који заступају јавни интерес“, рекао је Лутовац. Марина Павлић, извршна директорка Крени-Промени рекла је да је пре десет дана свим посланицима упућен јавни апел да подрже иницијативу, када се буде нашла не седници Народне скупшитне и да је је до сада позитиван одговор стигао он њих 36. Она је изразила наду да ће успети да придобију бар 126 гласова, како би народна иницијатива прерасла у закон и изразила захвалност потпредседнику Лутовцу који је издвојио време за сусрет, истакавши да је то пример добре праксе како институције треба да се односе према грађанима.

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
НАРОДНА СКУПШТИНА
Одељење за односе с јавношћу