Манојловић упутила је данас подршку редакцији "Крика" у име свих демократа

"Виши суд у Београду осудио их је у поступку, који је против њих покренуо садашњи министар унутрашњих послова Братислав Гашић, зато што су изнели чиненице са суђења, у којима се помиње актуелни министар полиције. Ово је застрашујуће и опомињуће за све новинаре који извештавају са разних догађаја и додатно ће негативно утицати на степен медијских слобода у Србији. Редакција КРИК-а осуђена је јер је радила свој посао. Шта је следеће? Да судови, вољом моћника, осуђују лекаре јер лече, глумце јер глуме, мајсторе јер поправљају?"упитала је Манојловић.
Ова власт је апсолутно нетолерантна на истину која разобличава њихова непочинства. Њихова интенција је да разоре све расположиве ресурсе, зарад личне користи. На том путу, очигледно, служе се свим дозвољеним и недозвољеним средствима и не презају од било чега. Притисак на правосуђе је један од тих механизама.

"Новинари и слободно новинарство неретко су ти који плаћају цену, а мрак у који као друштво тонемо, све је тамнији.  Побуна је легитиман начин супротстављања и Демократска странка биће међу предводницима отпора," закључила је народна посланица.Информативна служба ДС