Манојловић: Састав Координационог тела за родну равноправност наставак фарсе

Народна посланица и потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић изјавила је данас да је састав Координационог тела за родну равноправност потврда целокупне фарсе са формирањем нове Владе.
“На челу Тела је особа која је родну основу већ злоупотребљавала, покушајем манипулисања Женском парламентарном мрежом. Тада је, стављајући огољене страначке интересе испред идеје да је Скупштина дом свих грађана, обесмислила даље постојање и ниво достигнуте солидарности парламентарки,” потврдила је Татјана Манојловић. Министар полиције формацијски је, по аутоматизму, члан Владиног тима за родну равноправност. Али, неко иоле одговоран би морао знати и предвидети да је неспојиво да то буде онај који је већ смењиван због грубе увреде и понижавајућег односа према женама. Потемкинова села зидаће се и даље.

“Колико је компетентна Влада, толико је и тело за родну равноправност. Нажалост. У земљи у којој је од почетка ове године убијено већ 25 жена, старачко женско сиромаштво доминира, а најтеже се запошљавају младе жене, најмање што од Владе очекујемо је да се озбиљно бави питањима родне равноправности. Већ овим првим кораком нас из Демократске странке у то нису убедили,” закључила је народна посланица.

Информативна служба Демократске странке